Dr. Gaál Magdolna

 egyetemi adjunktus


 Szolgáltatások Önéletrajz  |  Szerződött egészségpénztárak Árlista Kérdések és válaszok betegségekről

   

 Betegségek, kezelések, melyekről Önök a leggyakrabban érdeklődnek
 

 

Magyarországon is egyre többen fordulnak bőrgyógyászhoz, kozmetológushoz azzal az igénnyel, hogy bőrüket szebbé, fiatalosabbá tegyük. A választható terápiás paletta igen széles, itt segítséget szeretnék nyújtani ahhoz, hogy mikor melyik beavatkozást, vagy kezelési kombinációt célszerű választani. A kezelések előtt és után nem szabad megfeledkeznünk az általában alábecsült kiegészítő kozmetikai kezelésről sem. A bőröregedés komplex kezelése céljából az Európai Kozmetológiai Bőrgyógyászati Társaság terápiás ajánlásokat dolgozott ki.
Elkülönítenek fiziológiás (intrinsic, „belénk kódolt”) bőröregedést illetve a környezeti ártalmak, leginkább a napfény-, UV fény által okozott károsodás okozta változásokat, az extrinsic bőröregedést. Az intrinsic bőröregedés jellemzői: érzékeny, elvékonyodott, atrófiás bőr, kollagén- és elasztikus rostok degenerációja, bőrdaganatok kialakulásának lehetősége, világosabb bőrszín a pigmenttermelés csökkenése miatt, bőrszárazság, faggyúmirigytágulatok megjelenése. Az extrinsic bőröregedés jellemzői: szabálytalan bőrmegvastagodások megnövekedett hámsejt számmal, felgyorsult kollagén- és elasztikus rost degeneráció, olyan bőrdaganatok megjelenése, melyeket kifejezetten UV indukált tumoroknak tartanak, színegyenetlenségek, pigmentfoltok, értágulatok. Glogau 4 stádiumra osztotta fel a bőröregedés folyamatát.
I. stádium (35 év alatt, korai öregedés): enyhe pigmentációs problémák, keratózis nincs, néhány felületes ránc, sminkkel történő fedés nem vagy alig szükséges.
II. stádium (enyhe-közepes öregedés, „nevetőráncok”): enyhe pigmentfoltok, lentigók, esetleg tapintható, de nem látható szeborreás keratózis, enyhe szarkalábak nevetéskor, vékony sminkréteg szükséges a fedéshez.
III. stádium (állandó ráncok, 50-es éveikben járók, vagy idősebbek): pigment rendellenességek, értágulat, látható keratózisok, állandóan meglévő ráncok
IV. stádium (60-70 év, vagy idősebbek): szürkés-sárga bőrszín, az egész arcon jelenlévő ráncok, bőrdaganatok kialakulásának az esélye megnő.
Fontos a bőrproblémák célzott kezelése, az alkalmazható eljárások és kombinációk a következőek:

  mélyhámlasztás ráncfeltöltés Botox fagyasztás vaszkuláris lézer IPL bőrfiatalító lézer sebészet
arcszín kiváló         kiváló kiváló  
bőrszárazság kiváló              
bőr elvékonyodása         alkalmas  
pigment eltérések       alkalmas     kiváló  
értágulatok         kiváló alkalmas    
ráncok kiváló kiváló     kiváló kiváló
bőr megereszkedés               kiváló

 A terápiás fázist fenntartó fázis kell, hogy kövesse, ennek célja az elért eredmények megtartása és a további öregedési folyamat megelőzése. A legjobb eredmények a kombinált kezelésektől várhatóak. A kiegészítő kezelések, mint a kíméletes arctisztítás, a fényvédelem, hidratálás, illetve az enyhe hámlasztó, vagy ránctalanító hatóanyagokat tartalmazó készítmények használata biztosítják az elért eredmények megtartását. Minden kozmetológiai kezelés után a legfontosabb kiegészítő kezelés a fényvédelem. Kozmetológiai szempontból az UVA tartomány a legfontosabb, de célszerű olyan fényvédőt választani, mely az UVA és UVB tartományban is hatékony védelmet nyújt. Nem szabad elfelejtkeznünk a dekoltázs bőrének védelméről sem.

A botulinum toxin ránckezelés során a bőr alá a mimikai ráncokat létrehozó izmokba botulinum toxint fecskendezünk vékony tűvel. A botulinum toxin izom elernyedést okozó hatása 2 héten belül alakul ki.
Ennek következtében a kezelt terület ráncai csökkennek, a mimikai izomzat működése gyengébb lesz. Kizárólag engedélyezett készítményt használunk. Megfelelő kezeléssel természetes hatás érhető el, kiváló a "mérges ráncok", a homlok, vagy a szemkörnyék ráncainak csökkentésére. A mellékhatások ritkák, általában enyhék és átmenetiek. Az “agyon-botoxozott” arc már nem divat, a kezelés és dózisok megfelelő megválasztásával, egyénre szabásával természetes hatás érhető el. 

Fine thread contouring (FTC), szálbehúzás: A bőrbe tű vagy kanül segítségével helyezett felszívódó-, általában polidioxanon (PDO) vagy poli-L-tejsav (PLLA) anyagú, sebészi fonalakhoz hasonló szálak a bőrben a kollagén termelést fokozzák, ezáltal feszesebbé teszik azt. A kollagéntermeléshez, így a látható eredményhez is idő kell. A szálak nem maradnak tartósan a bőrben, hanem felszívódnak, a megtermelt kollagén feszesítő hatása azonban sokáig észlelhető. Az úgynevezett Fine thread contouring (FTC) kezeléshez szálak különböző méretben és formában elérhetőek (pl. mono és screw szálak), szinte bármely terület kezelésére alkalmasak. A vastagabb, emelő-, pl. COG tüskés szálak egy adott terület direkt feszesítésére is alkalmazhatóak, pl. állvonal javítására, orca emelésére.

 

   
  Telefonos  bejelentkezés  magánrendelésre,  esztétikai  beavatkozásra  vagy  lézerkezelésre: 
20/44 64 028 (hétköznapokon 8-18:00)

 

  Magánrendelések helyszíne és időpontja:

6722, Szeged, Gogol u. 25. (55. csengő), bejelentkezés alapján 

Híd Klinika: 
Szeged, Deák Ferenc utca 28-30., bejelentkezés alapján (csak esztétikai beavatkozások)

Lézerkezelés: 
Kozmetológia Bőrgyógyászati és Esztétikai Lézercentrum