Dr. Gaál Magdolna

 egyetemi adjunktus


 Szolgáltatások Önéletrajz  |  Szerződött egészségpénztárak Árlista Kérdések és válaszok betegségekről

   

 Betegségek, kezelések, melyekről Önök a leggyakrabban érdeklődnek
 

Ha úgy gondolja, hogy Ön nemi úton terjedő betegségben szenved, vagy csak ki szeretné zárni ezt a lehetőséget, érdemes STD szűrést végeztetni. Sexuálisan terjedő betegség jele lehet folyás, égés, viszketés, vizeléskor érzett csípő érzés és alhasi fájdalom. A vizsgálat során mintát veszünk különböző mikrobiologiai vizsgálatokra, hogy kiderítsük, milyen kórokozó felelős a tünetekért. A nemi szervi tüneteket nem érdemes „önkezeléssel” gyógyítani, mert ha nem állítjuk fel a megfelelő diagnózist, a tünetek csökkenhetnek ugyan, de a fertőzés (és fertőző képesség) megmarad, krónikussá válik.

Nőknél a mintavételt a menstruációs ciklus közepére érdemes időzíteni, menses alatt a mikrobiológiai mintavétel nem javasolt. Vizsgálat előtt néhány nappal már ne használjon kezelést (kúpot, kenőcsöt, ne szedjen antibiotikumot). Férfiak esetén fontos, hogy a vizsgálat előtt legalább két órán belül ne vizeljenek, mert akkor nem marad elegendő váladék a húgycsőben.
A hatékony kezelés érdekében általában szükséges a sexuális partner(ek) kezelése is.
Az STD betegségek szűrése és kezelése fontos a kiegyensúlyozott, szorongásmentes sexuális élet, párkapcsolat szempontjából és nőknél a meddőség vagy bizonyos terhességi problémák megelőzése céljából (mivel bizonyos kórokozók tünetmentes gyulladást okoznak, így elzárva a petesejt útját).
 

   
  Telefonos  bejelentkezés  magánrendelésre,  esztétikai  beavatkozásra  vagy  lézerkezelésre: 
20/44 64 028 (hétköznapokon 8-18:00)

 

  Magánrendelések helyszíne és időpontja:

6722, Szeged, Gogol u. 25. (55. csengő), bejelentkezés alapján 

Híd Klinika: 
Szeged, Deák Ferenc utca 28-30., bejelentkezés alapján (csak esztétikai beavatkozások)

Lézerkezelés: 
Kozmetológia Bőrgyógyászati és Esztétikai Lézercentrum